Sambalkotletter
Rec är beräknat för 8 fläskkotletter, men kan annars med fördel lagas av både
fläskfilé, kycklingfile eller lämpligt nötkött.
2 dl creme fraiche
3 dl grädde
2 tsk sambal oelek
½ dl soya
(3-4 pressade/hackade vitlöksklyftor om man gillar det)
8 fläskkotletter eller 6 kycklingfiléer eller motsvarande.
Ställ ugnen på max 175 grader. Lägg det råa köttet i en ugnsfast form. Vispa ihop alla ingredienser och slå blandningen över köttet. Stek i 1-1½ timma beroende på vilket kött och hur mycket som används.
Eller laga av grytbitar och låt småputtra på spisen lika länge.
Jag brukar ta 3 tsk sambalolek och 1 dl soya. Det smakar lite mer då. Denna gången har jag även fräst lite champinjoner som jag sedan lagt i blandningen som lite variation.

3 kommentarer:
Tackar, det där ska jag pröva, låter gott.. Sambal har jag aldrig prövat, låter starkt.. Har du sett att GT fått ny ägare o MASSOR med "nya" medlemmar.. Vissa har ett 15 tal nick.. =)
Det är jättegott med sambal olek.
Vilka äger sajten nu då?
Ja, förr i tiden fanns det gårdstomtar sa de gamla! men folk bodde ju mera ute och nära naturen, så det finns säkert tomtar också.
Klart vi skall tro på tomten *S* alla snälla*S*
Siten 'är inte såld ännu, tror jag, men andra har tagit över, man kan ju kolla det! på t ex reklamen osv
Skicka en kommentar