onsdag 9 december 2009

Uteliv och recept

Då har vi varit ute med hundarna på ett stort fält ock lekt och busat med dom. De hade det så roligt. När vi kom hem satte jag igång med maten direkt. Just nu är den i ugnen och ska vara det ett bra tag till. Idag blev det Sambalkotletter. Smarrigt värre.

Sambalkotletter

Rec är beräknat för 8 fläskkotletter, men kan annars med fördel lagas av både
fläskfilé, kycklingfile eller lämpligt nötkött.

2 dl creme fraiche
3 dl grädde
2 tsk sambal oelek
½ dl soya
(3-4 pressade/hackade vitlöksklyftor om man gillar det)
8 fläskkotletter eller 6 kycklingfiléer eller motsvarande.

Ställ ugnen på max 175 grader. Lägg det råa köttet i en ugnsfast form. Vispa ihop alla ingredienser och slå blandningen över köttet. Stek i 1-1½ timma beroende på vilket kött och hur mycket som används.

Eller laga av grytbitar och låt småputtra på spisen lika länge.

Jag brukar ta 3 tsk sambalolek och 1 dl soya. Det smakar lite mer då. Denna gången har jag även fräst lite champinjoner som jag sedan lagt i blandningen som lite variation.



3 kommentarer:

Lulubelle sa...

Tackar, det där ska jag pröva, låter gott.. Sambal har jag aldrig prövat, låter starkt.. Har du sett att GT fått ny ägare o MASSOR med "nya" medlemmar.. Vissa har ett 15 tal nick.. =)

klokhet och dårskap sa...

Det är jättegott med sambal olek.
Vilka äger sajten nu då?

Anonym sa...

Ja, förr i tiden fanns det gårdstomtar sa de gamla! men folk bodde ju mera ute och nära naturen, så det finns säkert tomtar också.
Klart vi skall tro på tomten *S* alla snälla*S*
Siten 'är inte såld ännu, tror jag, men andra har tagit över, man kan ju kolla det! på t ex reklamen osv